Opleidingen

Wil jij sport als onderdeel van je middelbare school?

Sport en school combineren, leuk!

Of je nu topsporter bent of niet! Als je van sport houdt zijn er in Westland verschillende mogelijkheden om daar iets mee te doen.
Heb je specifieke wensen? Dan raden we je aan om even contact op te nemen met de betreffende school.

Lentiz FloraCollege

Lentiz Floracollage biedt Bewegen en Sportklassen aan op KL, GL en TL niveau. In deze klas krijg je per week zes lesuren Bewegen en Sport in plaats van vier lesuren die de reguliere klassen hebben. De Bewegen & Sport (B&S) klas is een klas waarin leerlingen naast dezelfde activiteiten die plaatsvinden tijdens de reguliere lessen, ook vernieuwende sporten aangeboden krijgen zoals: golfsurfen, waterpolo en spinning.

Meer informatie

ISW Sweelincklaan

De afgelopen jaren is gebleken dat er steeds meer leerlingen zijn die vrijstellingen/faciliteiten vragen, om (top)sport en studie te kunnen combineren. Er is daarom behoefte aan duidelijke richtlijnen, zodat leerlingen, ouders, sportbegeleiders en docenten weten wat wel en niet mogelijk is. ISW Sweelincklaan biedt daarom een speciaal sportbeleid aan.

Meer informatie

ISW Irenestraat

ISW Irenestraat biedt een breed aanbod als het gaat om sport. Er is een speciale voetbalklas waarbij je 4 uur training krijgt van een gediplomeerd voetbaltrainer.

Heb jij iets met dans dan kan je de DMB academie doen. DMB staat voor Dans, Muziek en Beeldend. Je gaat vier dagen in de week naar school en op vrijdag krijg je de hele dag les in de drie kunstuitingen.

Tevens kan je op deze school examen doen in het vak Lichamelijke Oefening.

Meer info

ISW Gasthuislaan

ISW Gasthuislaan biedt mogelijkheden om jouw topsportcarrière te combineren met een schoolcarrière op havo of vwo-niveau. Het is geen TopSportTalent-school, maar zit daar wel dicht tegen aan. Naast een op maat programma voor topsporters biedt ISW Gasthuislaan ook een keuzevak Sport, Bewegen en Maatschappij aan in de bovenbouw. Hierbij leer je zowel de praktische kant van verschillende sporten als de theoretische kant zoals sportmanagement, lesgeven in sport, blessurepreventie etc.

Meer info opleidingsaanbod Meer info keuzevak

ISW Hoogeland

ISW Hoogeland biedt een speciaal reglement aan voor leerlingen met talenten op het gebied van sport en/of cultuur. Wanneer leerlingen structureel vrij moeten vragen zal welwillend gekeken worden naar de mogelijkheden binnen het rooster van de leerling. Alles gaat in samenspraak, om zo een goed mogelijke ontwikkeling van de leerling te waarborgen. De school faciliteert alleen qua tijd. De leerling is verantwoordelijk voor het voortgangsproces qua studie.

Meer informatie

Segbroek College

Het Segbroek College is één van de 30 TopSportTalent-scholen (voorheen LOOT-scholen). Zij leveren maatwerk voor elk sportief talent zodat topsport en studie prima samen kunnen gaan. De geboden faciliteiten zorgen ervoor dat jij als deelnemer aan het TopSport Talentprogramma óók goed kan presteren op school.
Het Segbroek College is gevestigd in Den Haag (tegen Kijkduin aan).

Meer info

Kunnen wij je helpen?