Zilver en Brons voor Olympus '70-junioren op NK indoor

De dertienjarige Pien Mittertreiner en de veertienjarige Yannick Rolvink hebben 26 januari in Apeldoorn allebei een nationale medaille gehaald met kogelstoten; Pien won de zilveren en Yannick de bronzen medaille. Pien had een persoonlijk record staan van 10,69 meter met de 3 kilo zware kogel, maar deze zondag kwam ze tot tweemaal toe over de 11 meter. Haar worp van 11,19 meter was uiteindelijk goed voor zilver. Luna Pedemonte, die in augustus bij de nationale D-spelen nog twee gouden medailles won met speerwerpen en discuswerpen, werd in dezelfde kogelstootfinale vijfde.

Yannick stootte twee weken geleden bij een wedstrijd in de eigen hal van Olympus ’70 nog een nieuw clubrecord van 15,26 meter met de 4 kilo zware kogel. In Apeldoorn kwalificeerde Yannick zich met één worp al voor de finale. Maar in de finale wilde de kogel niet meer over de 14 meter-lijn. Met 3 pogingen kwam Yannick tot een beste worp van 13,82 meter en dat was goed voor het brons.
Een dag eerder kwamen de D-junioren van Olympus ’70 in actie. Hier werden geen medailles behaald, maar er waren wel vierde plaatsen voor Kenan Türegün (12) op de 60 meter horden, Lars van der Kraan (11) op de 1000 meter en Mick van Veen (12) met verspringen.

Bron: Olympus '70