Zeilen: Zeilsters Zegers & Van Veen bezig aan waanzinnig jaar

19 juli 2017 – Zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen eindigden vorige week op het WK 470 in het Griekse Thessaloniki als vierde in het eindklassement. Hun beste resultaat op een WK ooit. Het seizoen is over de helft. We maken de balans op met de Europees kampioenen die in augustus naar Japan gaan om het olympisch water te verkennen.

We willen altijd winnen

De dames kijken daags na het wereldkampioenschap met gemengde gevoelens terug. Hoewel ze met een vierde plaats wel hun beste resultaat op een WK ooit behaalden. Anneloes van Veen: ,,We begonnen het WK heel moeizaan maar eindigden sterk. Op de voorlaatste dag. Tijdens de afsluitende medalrace lukte het ons niet om de Slovenen in een rechtstreeks duel achter ons te houden. Op dit moment overheerst nog de teleurstelling, maar we kunnen hier wel verder mee.”
Stuurvrouw Afrodite Zegers vult haar fokkenist aan: ,,We willen altijd winnen. Als we het grotere plaatje bekijken mogen we tevreden zijn. Niet met het resultaat maar wel met de progressie. We hebben veel geleerd en stappen gezet. Het is de eerste keer dat we zo competitief waren met weinig wind. Dat belooft veel voor de toekomst. We worden steeds meer een allround team en we weten waar we nog aan moeten werken richting de toekomst. Dat is het belangrijkste, we zijn nog niet uitgeleerd.”

Duo bezig aan waanzinnig jaar

De Team Delta Lloyd zeilsters wonnen dit jaar de wereldbekerwedstrijden in Miami en Hyeres, eindigden bij de wereldbeker in Santander als tweede en pakten in Monaco voor het eerst het Europees kampioenschap. In totaal was het duo dit jaar al goed voor vijf keer goud en tweemaal zilver.

Zegers: ,,Het is een waanzinnig jaar tot nu toe. Overal waar we aan de start verschenen wonnen we een medaille. Het is ons meest succesvolle jaar ooit geweest. Het WK is nu de enige wedstrijd waar we samen nog geen medaille hebben gewonnen. Misschien waren we daarom wel wat te eager in het begin van de week. Wilden we te graag winnen. In de loop van de week hebben we onszelf weten te herpakken. We zijn blijven vechten en hebben het WK in ieder geval met opgeheven verlaten. We hebben opnieuw laten zien dat we mee kunnen doen om de prijzen.”

Tokyo in het vizier

Zegers: ,,Het waren intense dagen, weken en maanden de afgelopen tijd. We hebben nu tijd om even wat afstand te nemen, te reflecteren. We gaan samen en met de mensen die ons begeleiden goed evalueren. Wat moet er beter en hoe gaan we dat realiseren? In augustus mogen we alvast naar Tokyo voor een trainingsstage op het olympische water. Als we terug komen uit Japan hebben we bijna een maand vakantie.”

Van Veen valt haar stuurvrouw bij: ,,Maar eerst dat trainingskamp in Japan. Alvast de locatie verkennen. Daarna weten we wat we in 2020 kunnen verwachten. Daar moet het gaan gebeuren!” Zegers begint te lachen bij het enthousiasme van haar maatje. ,,Je ziet het de lust om te winnen blijft en ik geloof dat het zelfs meer wordt na zo’n vierde plek.”

Bron: https://ateam470.nl/2017/07/19/zeilsters-zegers-van-veen-bezig-aan-waanzinnig-jaar/