Wielrennen: Tom Leezer verlengt contract bij LottoNL-Jumbo

Wielrenner Tom Leezer blijft Team LottoNL-Jumbo de komende twee jaar trouw. De 31-jarige Westlander, die nu woonachtig is in het Belgische Lanaken, begint komend jaar aan zijn elfde seizoen als beroepsrenner bij de Nederlandse World Tour-formatie.

“Er spreekt veel respect uit mijn nieuwe contract”, zegt Leezer. “Anderhalf jaar geleden zijn we gestart met het project ‘sprinttrein’ en het is mooi om daar onderdeel van uit te maken. Met de overwinning van Dylan Groenewegen op de Champs-Elysées liggen we voor op de planning, maar ik kijk al wel uit naar de volgende stappen.”

Leezer ervaart naar eigen zeggen nog veel plezier in het wielrennen. “Ik vind het leuk om de sprinttrein te coachen. Het samenspel met Dylan verloopt uitstekend. We hebben verschillende karakters, maar we hebben wel een heel goede klik met elkaar.”

Deze zomer nam Leezer voor de vierde keer in zijn carrière deel aan de Tour de France. Dinsdagavond schittert hij in de 68e editie van het Valstar Wielerspektakel in Naaldwijk.

Bron: http://www.wos.nl/tom-leezer-verlengt-contract-bij-lottonl-jumbo/nieuws/item?986494