Wielrennen: Hofstede: 'Vuelta wordt een grote ontdekkingsreis'

Over drie dagen staat voor de Westlandse wielrenner Lennard Hofstede een van zijn spannendste dagen uit zijn carrière op het programma. Dan begint de Poeldijker aan de Ronde van Spanje, oftewel de Vuelta. “Ik heb geen idee wat ik ervan moet verwachten, maar het wordt een grote ontdekkingsreis”, aldus het 22-jarige talent van Team Sunweb.

Ter voorbereiding op de meerdaagse koers heeft Hofstede niet stilgezeten. “We zijn op hoogtestage geweest en daar doe je echt flinke trainingen. Tours als San Sebastian en de Binckbank Tour zijn dan de laatste dingen om aan te scherpen en nu zou ik klaar moeten zijn”, aldus de Poeldijker.

De doelstelling van zijn ploeg is duidelijk: een top 10-notering van kopman Wilco Kelderman. Toch ziet Hofstede, als hij zou mogen kiezen, liever een ritzege van zichzelf. “Ik denk dat de ploeg daar ook blij mee zou zijn. Ik denk alleen niet dat het heel reeël is, maar als ik mag kiezen, kies ik daarvoor.”

Tijdens het Naaldwijkse wielerspektakel greep Hofstede dinsdagavond naar het brons met zijn ploeggenoot. Zaterdag wacht hem in de eerste etappe van de Vuelta een ploegentijdrit over ruim 13 kilometer in het Franse Nimes. Na ruim drie weken is zondag 10 september de finish in Madrid.

Bron: http://www.wos.nl/hofstede-%E2%80%98vuelta-wordt-een-grote-ontdekkingsreis%E2%80%99/nieuws/item?986548