Voetbal: Oranjeleeuwinnen gehuldigd tijdens Naaldwijkse feestweek

De twee Westlandse Oranjeleeuwinnen die vorige week de Europese titel binnen haalden, worden komende week tijdens de Westland Reünie officieel gehuldigd. In Naaldwijk zullen Mandy van den Berg en bondscoach Sarina Wiegman in het zonnetje worden gezet door burgemeester Sjaak van der Tak.

Westlandse huldiging

Door de overvolle agenda’s van beide kampioenen worden ze op verschillende momenten gehuldigd. De organisatie van de Naaldwijkse feestweek vond het geen enkel probleem haar faciliteiten twee keer ter beschikking te stellen. Donderdagavond om 20.30 uur kunnen de Westlanders Mandy van den Berg toejuichen. Zaterdag is het de beurt aan Wiegman, een exact tijdstip is nog niet bekend.

Het Westlandse tweetal was de afgelopen weken mede verantwoordelijk voor het klinkende succes tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in eigen land. Alle tegenstanders werden aan de zegekar gebonden, met als kers op de taart de met 4-2 gewonnen finale tegen Denemarken.

De nationale huldiging van het dameselftal was afgelopen maandag in Utrecht. Een apart Westlands feestje voor Van den Berg en Wiegman zag de gemeente Westland aanvankelijk niet zitten. Toen daarop een stroom aan kritische reacties losbarstte, werd alsnog contact opgenomen met de Oranjeleeuwinnen. Die bleken dus allebei wel in te zijn voor een Westlands feestje.

Bron: http://www.ad.nl/westland/oranjeleeuwinnen-gehuldigd-tijdens-naaldwijkse-feestweek~a12eefd4/