Tips en smaakbeleving tijdens ‘uitverkochte’ MEET UP

Maandag 28 oktober vond bij Koppert Cress de tweede MEET UP van dit jaar plaats met als thema: Sport en Voeding. Vanwege de vele aanmeldingen werd de inschrijving al half oktober gesloten en ontving het bestuur van Topsport Westland meer dan 110 sporters, sportliefhebbers, trainers, ouders, sportbestuurders, ondernemers etc. Het was een inspirerende en afwisselende avond met voor ieder wat wils.

Edwin Zuidgeest, voorzitter van Stichting Topsport Westland trapte de avond af om een bomvolle zaal te informeren over de doelen van Topsport Westland. Natasja van der Lely, werkzaam bij Koppert Cress begon haar presentatie met de volgende uitspraken: ‘Wat als de dokter, zuurkool voor zou schrijven in plaats van medicijnen? Wat als de tuinbouw gezondheid teelt in plaats van tomaten’. De toon voor de gehele presentatie werd direct goed neergezet. Natasja vertelde de aanwezigen o.a. over welke informatie je uit je DNA kunt halen en daardoor je voeding optimaal kunt afstemmen. Er ging voor alle aanwezigen een hele nieuwe wereld open. ‘De verwachting is dat binnen 5 jaar het heel normaal is om je DNA af te staan voor verschillende doeleinden. Voor topsporters kunnen de laatste procenten van de invulling van voeding cruciaal zijn voor winst of verlies.’

Na het vernieuwende verhaal van Natasja werd er onder leiding van Stijn Baan een proeverij met Cressen gehouden. De smaakpapillen werden behoorlijk aan de tand gevoeld. Zo waren er o.a. cressen met de smaak van knoflook, anijs en komkommer.

Marjolein van Dop, sportdiëtiste bij Lijfstijl diëtisten nam het stokje over van Stijn Baan en nam de zaal mee in het verhaal van de mogelijkheden van voeding voor een (top)sporter. Opvallend is bijvoorbeeld dat niet alleen voeding, maar ook vocht onderschat wordt als het gaat om een training of wedstrijd. 1 á 2 procent te weinig vochtinname heeft al invloed op je prestatie. Het plannen van maaltijden was ook een belangrijke tip van Marjolein, zodat er bewust nagedacht wordt over de voeding die je tot je neemt.

De avond werd afgesloten met een interactieve quiz waarin de aanwezigen met verschillende vragen een terugblik kregen over de avond. Uiteraard werd de quiz gewonnen door een gedreven topsporter. Niemand minder dan Rozemarijn Ammerlaan, wereldkampioene tijdrijden bij de junioren, ging er het boek ‘Doe effe gezond’ vandoor.
Met de afsluitende borrel werden er door Koppert Cress nog een aantal heerlijke gerechtjes gepresenteerd.

Op 9 december a.s. vindt de social media workshop plaats voor sporttalenten en communicatiemensen van sportverenigingen. Meer informatie is te vinden op de website en onze social media kanalen.

Aftermovie MEET UP - Sport en Voeding