SportCafé: Fabian van Wijk pitcht vliegticket naar trainingsstage in Japan bij elkaar

Donderdag 12 oktober vond het SportCafé van Stichting Topsport Westland plaats in Sportcentrum de Rhijenhof. Het Sportcafé biedt talentvolle Westlandse sporters (met of zonder NOC*NSF status) de mogelijkheid om zichzelf te presenteren aan mogelijke sponsoren, Westlandse ondernemers. Op deze manier kan de sporter een (materiële of inhoudelijke) bijdrage ontvangen om zijn/haar doel te realiseren.

De Monsterse bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal, Sarina Wiegman, deed de aftrap en deelde haar ervaringen en visie op teamontwikkeling. Op inspirerende manier vertelde zij welke stappen zij heeft gezet om te zorgen dat zij hun doel behaalden. Met de winst van de Europese titel deze zomer is het doel ruim behaald.
Aansluitend presenteerde het Westlandse judotalent Fabian van Wijk (13 jaar) zijn behoefte voor deelname aan een trainingsstage in Japan. Fabian is vorig jaar 2de geworden op het NK en in december wil hij tijdens de trainingsstage weer een extra stap zetten. Japan is de bakermat van de judosport en daar trainen ze op een andere manier dan in Nederland/Europa. Fabian ziet dit als een belangrijk onderdeel in zijn ontwikkeling om topjudoka te worden. Zijn pitch werd vol enthousiasme ontvangen door het publiek en aan het einde van de avond had hij zijn ticket naar Japan bij elkaar gepitcht. Een mooi resultaat!