Sport mee tijdens het Westlands Sportfestival

Op zaterdag 14 mei 2022 organiseert stichting Topsport Westland het Westlands Sportfestival. Hét evenement om op een laagdrempelige manier verschillende sporten te beleven, het verenigingsleven te vieren en meer kinderen aan het sporten te krijgen. “In 2020 bestonden we 10 jaar en wilde we dit gave evenement organiseren. Dat doen we nu voor de derde keer, maar deze keer gaat het gelukkig wel door!” aldus Edwin Zuidgeest, voorzitter van Topsport Westland.

In samenwerking met meer dan 15 verschillende sportverenigingen kunnen jong en oud sporten uitproberen. Nog nooit gebadmintond, op een racefiets of mountainbike gezeten, aan gewichtheffen gedaan of gebasketbald? Dit is de kans voor alle Westlanders om dat eens te proberen. “Alle sportverenigingen in Westland hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen. Op één voorwaarde; als ze op een leuke manier hun sport en vereniging kunnen promoten. Veel verenigingen hebben hier gehoor aan gegeven dus elke bezoeker kan meedoen, ook als je minder valide bent.”

Locatie en tijd
Op zaterdag 14 mei worden tussen 10.00 uur en 17.00 uur de pleinen in het centrum van Naaldwijk (Wilhelminaplein, van Tijnplein en het Havenplein) omgedoopt tot ‘sportpleinen’. Een aantal binnensporten zullen te vinden zijn in leegstaande panden in winkelcentrum de Tuinen.

Het Westlands Sportfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Sportakkoord Westland en een aantal partners, zoals WOS Media, die dit initiatief een warm hart toedragen. Tevens zijn er verschillende winkeliers die leuke sportprijzen weggeven.