Ruben Rolvink Nederlands Kampioen kogelstoten

Olympus’70-atleet Ruben Rolvink heeft zondag in Apeldoorn de gouden medaille veroverd bij het kogelstoten op het NK Indoor Junioren. Ruben nam meteen in de eerste worp (16m19) al de leiding en die stond hij niet meer af. In de vijfde worp stootte Ruben de 5 kilo zware kogel naar een afstand van 16m68 en daar kwam geen enkele B-junior meer overheen. Voor Ruben was dit tevens een verbetering van zijn persoonlijk (outdoor) record èn het clubrecord, dat reeds op zijn naam stond.

De 16-jarige Naaldwijker was vorige maand nog genomineerd voor Westlands Sporttalent 2018, maar deze titel ging uiteindelijk naar wielrenner Menno Huising. Voor Ruben geen reden om zijn inzet te verminderen. Hij wilde niks liever dan zijn favorietenrol bij het kogelstoten daadwerkelijk omzetten in een gouden medaille. Behalve zijn ouders en broer Yannick, waren ook trainer Marco Bronswijk en zijn vrouw Ria aanwezig in Apeldoorn. Ruben en Marco zijn in het afgelopen half jaar, naast alle reguliere trainingen, ook diverse keren samen naar Papendal geweest, waar Ruben mee deed met het talentenprogramma.

De eveneens 16-jarige Isa Leen kwam zaterdag in Apeldoorn uit op de 3000 meter. De talentvolle ‘s Gravenzandse, die bij Olympus’70 en de Ruitenburgrunners traint, werd uiteindelijk zesde, in een mooie tijd van 10:33,10.

Bron: Olympus'70