Mijn lichaam verandert, hoe belastbaar ben ik?

Iedereen heeft deze periode meegemaakt of gaat deze periode nog beleven; de puberteit. De één fietst er zonder problemen doorheen en bij de ander gaat het met horten en stoten. Maar wat gebeurt er precies met mijn lichaam? Hoe belastbaar ben ik? En op welke manier kan ik, ondanks de veranderingen, het beste uit mezelf halen?

In deze MEET UP op woensdagavond 25 maart staat het lichaam centraal. Een interessante avond en iedereen is welkom, van sporter tot sportliefhebber, van trainer tot ouder! VOL=VOL

» MELD JE HIER AAN

Eerste helft
Maurice Harder is docent fysiotherapie en master manuele therapie aan de Hogeschool Rotterdam en heeft zich gespecialiseerd in de lichamelijke ontwikkeling en sportieve belastbaarheid van pubers. Harder neemt ons in begrijpelijke taal mee in deze lichaamsverandering en we gaan op zoek naar antwoorden! Als sporttalent, trainer of ouder mag je deze MEET UP dus niet missen!

Tweede helft
Het is belangrijk dat je als (top)sporter goede begeleiding krijgt om op de juiste manier de veranderingen om te zetten tot jouw kracht. De juiste oefeningen en intensiteit zijn daarbij belangrijk. Arthur Hofland zal de tweede helft van de avond voor zijn rekening nemen en vertelt uit zijn jaren lange ervaring als officiële teamfysiotherapeut van het Nederlands dames handbalteam. Daarnaast is hij eigenaar/directeur van Hofland en Van Geest sportbegeleiding, dus dagelijks bezig met de belastbaarheid van mensen.

Programma
19.30 Inloop
19.45 Warming Up - Woord van de voorzitter, Edwin Zuidgeest
19.55 Eerste helft - Presentatie door Maurice Harder, de verandering van een puberlichaam
20.40 Rust - maar wij gaan even bewegen
20.50 Tweede helft - Presentatie door Arthur Hofland, belastbaarheid van een topsporter
21.35 Derde helft - napraten met een borrel

Locatie:
De Wielepet – Sportcafé
Heijdseweg 9
2681 VN Monster