MEET UP groot succes

MEET UP groot succes

Na het lanceren van het nieuwe bestuur, het nieuwe logo en de nieuwe website, was het woensdagavond 22 mei tijd voor de lancering van het nieuwe event ‘MEET UP’. Met inspirerende sprekers zoals Henk Salome en Richard Grootscholten werden onder andere bestuursleden van verenigingen, trainers en ondernemers meegenomen in hun verhaal.

Aftrap
Voorzitter van Topsport Westland, Edwin Zuidgeest, trapte de avond af in een volle businesslounge bij RKVV Westlandia. Hij presenteerde nieuwe visie van Topsport Westland en deed een oproep aan de aanwezige verenigingen om samen te werken in communicatie en om talenten te ondersteunen naar de top.

Draagvlak creëren
Henk Salome was de eerste spreker. Als voorzitter van tennisvereniging LTC nam hij ons mee in het proces van de verbouwing en renovatie van het tennispark en het clubhuis. Er zijn veel uitdagingen die aangepakt moesten worden en er waren vele hobbels te nemen. ‘Communicatie met leden is het allerbelangrijkste om draagvlak te creëren’ vertelt Salome. Het advies van Salome, ‘neem je leden mee, neem je tijd en maak gebruik van adviseurs en begeleiding om projecten van dit formaat tot een succes te brengen.’

Rust
Na de presentatie van Salome zorgde voorzitter Edwin Zuidgeest voor een interactief vragenrondje voor de ongeveer 65 bezoekers. Wie waren er nu allemaal aanwezig en in welke rol? Voornamelijk bestuursleden van verenigingen en ondernemers die op de MEET UP waren afgekomen. Zo’n 95% van de aanwezigen gaf aan al bekend te zijn met Stichting Topsport Westland.

Talentontwikkeling
Tijdens de figuurlijke 2e helft werd een interactieve presentatie gegeven door Richard Grootscholten, die wereldwijde ervaring heeft opgedaan in Talentontwikkeling, specifiek in het topvoetbal. Zijn visie; iedereen heeft talent en iedereen is uniek, het is aan jezelf en je omgeving hoe je dit talent inzet. Het brein, je hart en je motoriek zijn bepalend als het om talent gaat. Grootscholten liet het belang inzien van trotsheid en idolen voor de jeugd. Het aanleren van motorische vaardigheden bij kinderen zijn van groot belang in hun sportloopbaan.

Cooling Down
Tijdens de cooling down werd de Topsport Westland evenementen kalender gepresenteerd. De aanwezigen konden nationale of internationale wedstrijden die in Westland plaatsvinden noteren. Deze kalender is ook beschikbaar via de website van Topsport Westland, daar kunnen nieuwe evenementen ingestuurd worden. Het bestuur kon ook al verklappen dat de volgende MEET UP in het tekens staat van voeding en in oktober plaatsvindt bij Koppert Cress. Via de website en social media wordt u op de hoogte gehouden over dit event.