Kitesurf: Hoek tot Helder wordt dit weekend gehouden

Komende zaterdag zal de tweede editie van het kitesurf-evenement ‘Hoek tot Helder’ plaatsvinden. De planning was om het evenement ergens tussen 19 augustus en 22 oktober plaats te laten vinden. “Zoals de weersvoorspellingen er nu uitzien, zijn het gunstige weersomstandigheden om de 110 deelnemende kitesurfers het water op te laten gaan”, aldus organisator Martijn van Dijk.

Behalve Hoek van Holland worden de stranden van Kijkduin, Scheveningen, Noordwijk, Zandvoort, Bergen aan Zee, Egmond en uiteindelijk Den Helder aangedaan. “Alle honderd startbewijzen waren dit jaar binnen zes uur uitverkocht, waarna er voor de fanatiekelingen nog tien wildcards te vergeven waren”, aldus Van Dijk. Onder de deelnemers bevinden zich ook drie professionele kitesurfers, namelijk Kevin Langeree, Gijs Wassenaar en Lasse Walker.

Ook dit jaar wordt er met de marathon van 130 kilometer langs de Noordzeestranden geld ingezameld voor de Hartstichting. Vorig jaar werd een bedrag opgehaald van 47.000 euro, dat dit jaar ruim overtroffen wordt. “De teller staat op dit moment op ruim 84.000 euro”, meldt Van Dijk.

Bron: http://www.wos.nl/hoek-tot-helder-wordt-dit-weekend-gehouden/nieuws/item?986709