Kijkje in de keuken bij Lara van Ruijven

We gaan aftellen naar de MEET UP op 28 oktober met als thema: Sport en Voeding. We hebben de Westlandse wereldkampioene shorttrack Lara van Ruijven bereid gevonden om een kijkje in de keuken te geven, wat zij eet op een trainingsdag.

Ontbijt
Dit is mijn ontbijt: yoghurt met walnoten. Normaal eet ik veel havermout, maar op deze dagen trainen we niet zoveel dus dit is een wat lichter ontbijtje. Yoghurt en walnoten bevatten minder koolhydraten dan havermout, maar het heeft wel de eiwitten die je graag wilt hebben voor de spieropbouw en herstel.

Direct na de ochtendtraining neem ik een eiwitshake, om mijzelf zo snel mogelijk te voorzien van eiwitten.

Lunch
Mijn lunch bestaat uit 3 boterhammen met verschillend beleg. Ik train ’s-ochtends en ‘s middags dus tussen de middag heb ik zeker ook behoefte aan een koolhydratenbron, waar ik mijn energie weer uit kan halen voor de middagtraining. Echter zorg ik er wel altijd voor dat ik ook de benodigde eiwitten binnenkrijgt, door ei en kipfilet op mijn brood te doen. Om dezelfde reden als het ontbijt: eiwitten zijn goed voor het herstel van de spieren. Soms drink ik er een glas melk of jus d’ orange bij. Eerder melk of water dan jus d’ orange, aangezien daar veel suikers in zitten.

Tussen de lunch en middagtraining neem ik meestal nog een stuk fruit, zodat ik wel nog een eetmoment heb, anders zit er wel heel veel tijd tussen de lunch en het avondeten.

Avondeten
Mijn avondeten is dit keer een klein beetje pompoen, met sugarsnaps, avocado, paprika, zalm en tomaat. Een kleine lichte maaltijd met genoeg eiwitten vanwege de zalm. Het zijn niet zoveel koolhydraten, omdat ik in de ochtend erna geen training heb, welke veel energie vergt. Dus eet ik minder koolhydraten de avond ervoor.

Voordat ik ga slapen eet ik nog een bak kwark van 250g.

Start seizoen
We hebben in oktober al een aantal toernooien gereden, maar in november gaat het seizoen echt van start.
1 nov t/m 3 nov: ISU World Cup in Salt Lake City
8 nov t/m 10 nov: ISU World Cup in Montreal
29 nov t/m 1 dec: ISU World Cup in Nagoya

Ik hoop dan weer mee te kunnen doen voor de prijzen.