Eerste editie van het Westlands SportfFestival groot succes

Zaterdag 14 mei organiseerde Topsport Westland de eerste editie van het Westlands Sportfestival. Een dag waarbij sportverenigingen uit Westland zich presenteerden in het centrum van Naaldwijk. Het belangrijkste doel van deze dag was om kinderen het plezier van sport te laten ervaren en dat ze kennis konden maken met verschillende sporten.

“Dit doel is zeker behaald!” alsdus Edwin Zuidgeest, voorzitter van de stichting. “De hele dag hebben we veel aanloop gehad en ik heb gezien dat bijna alle bezoekers meerdere sporten hebben uitgeprobeerd. Als je voor de eerste keer een evenement organiseert is het afwachten of er interesse voor is. Na vandaag kan ik dit bevestigen. Ik heb veel enthousiasme gezien bij verenigingen en de kinderen bleven sport na sport uitproberen en wilde maar niet met hun ouders mee naar huis.”

Roeichallenge
Er was ook een sportieve uitdaging voor de topsporters, talenten en andere genodigden. Zij konden de sportieve skills bewijzen in een roeichallenge. Burgemeester Bouke Arends trapte deze challenge af en werd uiteindelijk gewonnen door Coen van Winden, Nederlands kampioen Judo uit De Lier.

Sporten zelf proberen
Er waren 15 sportverenigingen aanwezig, van badminton tot kickboksen en ook voor G-sport was aandacht. Zo konden bezoekers zelf meedoen met rolstoelhandbal, waar alle aanwezige rolstollen geen moment stil stonden Ook de andere sporten waren populair en er zijn veel afspraken gemaakt voor proeflessen en introductietrainingen.

Samenwerking
Het was mooi om te zien dat er bij de sportverenigingen zelf veel hulp was van de leden om de sport te promoten. Alle leeftijden waren hierbij vertegenwoordigd. Het evenement kon rekenen op een financiële bijdragen van het Sportakkoord Westland en de Naaldwijkse sportwinkels hadden mooie prijzen beschikbaar gesteld. Edwin kijkt tevreden terug op deze editie en is trots op de beweging die in gang is gezet met dit evenement.

Deze week zijn er beelden terug te vinden op WOS TV en eind van de week wordt de aftermovie verwacht. Deze, samen met leuke foto’s en filmpjes worden de komende periode gedeeld via de social media kanalen van Topsport Westland.