Edwin Zuidgeest nieuwe voorzitter Topsport Westland

Op 7 oktober 2010 zag Stichting Topsport Westland het levenslicht en werd mede initiatiefneemster Carlieke van Staalduinen voorzitter. Per 1 januari 2019 is dit stokje overgenomen door Edwin Zuidgeest uit Naaldwijk. “We hebben nog even gewacht om het officieel te communiceren, want nu hebben we gelijk wat leuks te melden”.

Stichting Topsport Westland is een platform waar topsporters, sporttalenten en ambitieuze sportverenigingen samenkomen om het topsportsportklimaat in Westland te verbeteren en jongeren te inspireren en enthousiasmeren voor sport. “Het is dus tweeledig” zegt de kersverse voorzitter Zuidgeest. “We willen jonge talentvolle Westlanders op weg helpen, maar ook veel meer aandacht voor de mooie sportprestaties van Westlanders, waar dan ook ter wereld. Dat zit hem dus met name in een stukje communicatie via de bestaande media, maar ook online natuurlijk.”

Zuidgeest is inmiddels bijna 7 jaar betrokken bij de stichting en heeft zich in die periode vooral bezig gehouden met communicatie en evenementen. “Super leuk om te doen natuurlijk, maar we merkte dat het de laatste tijd wat moeizaam ging binnen het bestuur door tijdsgebrek, er was nieuwe energie nodig. Die is er nu!” Het nieuwe bestuur is met Ilse de Ruijt, Ben van der Valk, John Vreugdenhil en Edwin Zuidgeest fris, jong en ambitieus. “Het is gaaf om te zien dat we met deze jonge club zoveel leuke plannen en ideeën hebben. Er zijn inmiddels ook een aantal anderen die aangegeven hebben om ons te helpen. Zo kunnen we de stukjes van de taart goed verdelen en blijft het voor iedereen behapbaar qua tijd”.

Op 22 mei laat Topsport Westland weer van zich horen met een mooi evenement, speciaal voor verenigingen, (talenten)trainers en leden van de technische commissies. “We komen de 22e met een nieuw concept namelijk de ‘Topsport Westland Meet Up’. Tijdens deze ‘Meet Up’ presenteren we meer van onze nieuwe huisstijl, onze doelen en natuurlijk het nieuwe bestuur. Binnenkort kunnen de Westlandse sportverenigingen, topsporters, toptalenten, het betrokken bedrijfsleven en politiek de uitnodiging verwachten. Mail naar info@topsportwestland.nl om alvast op de mailinglist te komen. Rest mij nu alleen nog het vorige bestuur – en met name voorzitter Carlieke van Staalduinen – te bedanken voor het enthousiasme waarmee ze de stichting zijn opgestart en tot waar we gekomen zijn. Wij zetten nu de volgende stap!”.