De Roo sponsort Westlandse rolstoelhandbal internationals tijdens Topsportcafé

Op donderdag 26 juli stond er een nieuw Topsportcafé op het programma, georganiseerd door Stichting Topsport Westland, met als hoofdgast profrenner Lennard Hofstede. Tijdens het Topsportcafé gaf Lennard Hofstede een analyse van de eindsprint van de touretappe naar Pau. Na de overwinning van Démare gaf Hofstede de bezoekers een kijkje in het leven van een profrenner. Nationaal rolstoelhandbalster Brigitte Eekhout kreeg de bezoekers aan haar hand tijdens haar bevlogen pitch om aandacht te vragen voor de sport en het Europees Kampioenschap rolstoelhandbal dit jaar. Aan het einde van de avond maakte Marco Vijverberg twee extra deelnemers bekend van Profronde Westland.

Het leven van een profrenner
Na het live-verslag van Lennard Hofstede tijdens de 18e touretappe werd er nog een vragenvuur aan hem voorgeschoteld door Edwin Zuidgeest, bestuurslid van de Stichting Topsport Westland. Zo zijn we onder andere te weten gekomen dat het ontbijt van een profrenner bestaat uit havermout, yoghurt, fruit en 3 eieren, dat een profrenner gemiddeld 40.000 kilometer per jaar fietst, dat ze gek zijn van koffie en hoeveel fietsen Hofstede in zijn assortiment heeft. Ook de ouders van Hofstede werden bij het vragenvuur betrokken en werd het goed duidelijk hoe hun passie voor wielrennen is begonnen en op welke manier zij hun zoon(s) hebben kunnen ondersteunen.

Nationaal rolstoelhandbal
Tijdens het sportcafé kregen de bezoekers een pitch van Brigitte Eekhout die aandacht vroeg voor de sport en het Europees kampioenschap in Portugal waar het Nederlands team (met daarin 7 Westlanders) aan mee doet. De kosten van deelname aan het toernooi zijn voor de spelers, dus wat extra hulp kunnen ze zeker gebruiken. Taxiverhuurbedrijf De Roo in Naaldwijk sponsort het vervoer van spelers en materialen (o.a. rolstoelen en extra wielen) naar de luchthaven en terug. Tevens was er nog een anonieme sponsor. Ze sloot af met de wens om het EK rolstoelhandbal in 2020 naar het Westland te halen.

Profronde Westland
Marco Vijverberg, voorzitter van Profronde Westland, kon als afsluiter van het Topsportcafé melden dat Steven Kruijswijk en Laurens ten Dam toegezegd hebben mee te doen aan de ronde in Wateringen op donderdag 2 augustus.