COLUMN - We zijn weer in topvorm

Elke sporter kent het wel. Elke sporter heeft er wel eens - of misschien wel heel regelmatig - mee te maken. De nachtmerrie van elke atleet; een blessure. Er is niets frustrerender dan dat en soms weet je niet eens waar het vandaan komt. Je wilt zó graag weer wat doen, je trainingsschema kan je niet meer volgen en voor de geplande wedstrijd of seizoen is het nog maar de vraag of je doelen behaald gaan worden. Je wilt zo graag, maar het lukt niet.

Helaas zit ik nu in deze situatie. Op mijn niveau ben ik fanatiek, dus baal als een stekker dat ik niet de trainingsarbeid kan verrichten die ik nodig heb om mijn doelen op korte termijn te halen. Ik heb al een wedstrijd moeten laten schieten en mis mijn rondjes hardlopen met mijn maatjes. Ik wordt er een beetje chagrijnig van en voel me passief. Ik wil zo graag, maar het lukt niet.

Ruim 7,5 jaar geleden heb ik contact opgenomen met Topsport Westland met de vraag of ik iets voor de stichting kon betekenen. We waren die jaren goed in vorm, we hadden een (beperkt) budget, konden sporters als Mandy van den Berg helpen op haar weg naar de wereldtop en kregen topsport op de agenda van het college. Helaas kwamen er toen wat pijntjes in de benen, wat scheurtjes in de spieren en een deukje in het zelfvertrouwen. Het ging even niet zo goed met de stichting. We wilden zo graag, maar het lukte niet.

Hoe anders is het nu! Met een nieuw bestuur, nieuwe ideeën, nieuwe energie en nieuwe looks kijken we weer vol vertrouwen de toekomst in. De blessure is over, we zijn weer in topvorm. Maar, ga niet te hard van stapel, zorg dat de basis goed is voordat je jezelf weer een groot doel stelt. Dat is waar veel sporters de mist in gaan. Te snel, te veel willen doen. Zo is het nu mijn rol om het bestuur dat bruist van de ideeën af en toe wat te remmen. Jongens, niet alles tegelijk, eerst de basis op orde. Vorig jaar is dat goed gelukt en hebben we heel veel bereikt. Dit jaar gaan we daar stevig mee door en zult u ons maandelijks vinden in Groot Westland. We zijn komend jaar zichtbaar op WOS TV en te horen op WOS Radio. De website en social media-kanalen zijn up-to-date en de jaarkalender met events is gemaakt. Dat allemaal om talentvolle sporters te helpen op weg naar de top. Wij hebben er zin in! We willen zo graag en het lukt ons ook!

Edwin Zuidgeest
Voorzitter Stichting Topsport Westland

Bron: Topsport Westland