Column- Terug naar normaal!?

Het is woensdagavond 24 juni, de persconferentie van Mark Rutte is zojuist geweest. Mijn vrouw blijft nog even zappen op de bank en ik kruip achter mijn laptop om deze column te schrijven. Op de achtergrond hoor ik de ‘welcome back deals’ van Corendon om deze zomer maar eens lekker op vliegvakantie te gaan.

Het voelt alweer bijna alsof alles normaal is. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik als triatleet de gehele periode heb kunnen hardlopen, fietsen en dat ook de laatste weken de deuren van het zwembad weer open zijn. Ja, natuurlijk heb ik ook mijn volledige wedstrijdprogramma moeten doorkrassen, maar ik heb mijn favoriete sport gewoon kunnen blijven beoefenen.

En dat mogen team- en binnensporters nu eindelijk ook! Eindelijk weer een potje voetbal, hockey, volleybal of handbal. Maar ook alle leden van sportscholen mogen weer gebruik maken van de indoor-faciliteiten. Ouders mogen weer kijken op trainingen en wedstrijden mogen weer georganiseerd worden. De voorbereiding voor het nieuwe seizoen kan starten.

En weet je wat zo leuk is? Het belangrijkste van sport komt ook weer terug. Het samenzijn, lol beleven en achteraf wat kunnen drinken met elkaar. Weer de wedstrijd of training met elkaar nabespreken, waarbij de nodige (doel)punten per uur mooier worden en de flaters groter. Dit is waarom we sporten! Natuurlijk blijven we graag fit en is sporten ook erg gezond. Maar de saamhorigheid, teamspirit, lol, vriendschappen, teleurstellingen, het vrijwilligerswerk, clubgevoel en de passie maken dat sport meer is dan fit blijven.

Dus aan iedereen; veel plezier in het veld, langs de lijn, in de kleedkamer, voor óf achter de bar. We mogen weer! En help je vereniging om na de training of wedstrijd nog even te blijven hangen voor een drankje, uiteraard op 1,5 meter van elkaar. Ze kunnen de omzet goed gebruiken.

En nee, ik ben niet in de verleiding gekomen om te boeken bij Corendon. Ik ga met mijn gezin lekker naar Zuid Limburg, daar versta je tenslotte ook niemand. En ja, de racefiets gaat mee.

Edwin Zuidgeest
Voorzitter Stichting Topsport Westland