Column- Ready, Set, GO!

De zomervakantie is voorbij. De jaarlijkse feestweken hebben we moeten missen en we hebben geen (internationale) toprenners kunnen zien in de Profronde Westland. Het voelt gek. Ik zit dagelijks met mijn hoofd bij de ontwikkelingen van het tourpeloton in Frankrijk, maar buiten regent het en is het 18 graden. De zomer is voorbij, maar het voelt alsof hij nog moet beginnen.

Wat wel altijd fijn is aan het einde van de schoolvakantie is dat bij de meeste sporten het seizoen weer gaat beginnen. Wat een heerlijke gedachte na de abrupte beëindiging in maart. Veel jongens en meiden kunnen hun wedstrijden weer spelen en kijken uit naar een nieuwe start.

Als sportliefhebber heb ik ook wel weer behoefte aan echte competitie. Alle trainingswedstrijdjes van de laatste tijd zijn leuk, maar het gaat niet om de prijzen. De sportwebsites vullen zich langzaam met nieuws anders dan alleen voetbal, fietsen en Formule 1. Met de nodige maatregelen en zonder (veel) publiek kan er weer gestreden worden om de knikkers.

Zo komen ook veel Westlandse topsporters weer in actie. Arantxa Rus op de US open, veel wielertalenten hebben een intensief najaar en de badmintonners, handballers en andere teamsporters gaan weer los. Zondag was ik bij de radio-uitzending van WOS Sport te gast en wat kijkt die enthousiaste club sportliefhebbers ook weer uit naar het nieuwe seizoen met onze lokale toppers en verenigingen.

Ook voor ons als stichting gaan we weer aan de bak. Dit najaar willen we de agenda voor 2021 rond
zien te krijgen. We gaan gewoon plannen maken en zaken in gang zetten, hoe onzeker de wereld ook blijft. Deze zomer hebben we ons jubileum evenement moeten verplaatsen. Helaas een jaartje later, maar het wordt wel net zo leuk! Nieuwsgierig geworden? Hou onze Social Media kanalen in de gaten, daar brengen we je als eerste op de hoogte.

En over de Tour de France, niet verder vertellen hoor, dat na 16.00 uur mijn tweede scherm op de koers staat…

Edwin Zuidgeest
Voorzitter Stichting Topsport Westland