Column- Nieuw jaar, nieuwe doelen

Het is op een paar dagen na, exact een jaar geleden. Iedereen was feestelijk gekleed en keek er al weken naar uit. Het publiek in de grote zaal van De Naald was opgewarmd toen Jeroen Toet en Rob Veenman het podium op kwamen voor wederom een spetterende show. Een avond met mooie sportbeelden en trotse gezichten, een avond met de Westlandse topsporters in de schijnwerpers!

Hoe anders is het nu. Geen wekelijkse uitzendingen van de WOS of pagina’s in de krant. Geen spanning wie er genomineerd is. Geen Westlandse Sportprijzen, want er is nauwelijks competitie geweest in 2020. Een terechte beslissing om dit jaar geen prijzen uit te reiken.

Tot zover de terugblik. Laten we vooral vooruit kijken.

Vooruit kijken naar onzekerheid, dat wel. Maar een topsporter is wendbaar, flexibel en creatief en de meeste topsporters kunnen externe factoren goed naast zich neerleggen. Kijk naar je eigen ontwikkeling, eigen resultaten en je eigen proces. Besteed geen energie aan zaken waar je geen invloed op hebt.

Zo proberen wij ook onze uitgestelde plannen met Topsport Westland dit jaar te gaan realiseren. Met energie en een beetje naïviteit gaan we ‘gewoon’ aan de slag en pakken we de ideeën en plannen van vorig jaar weer uit de kast. Op de agenda staat een gaaf Sportfestival in het centrum van Naaldwijk, willen we weer interessante en inspirerende MEET UP’s organiseren voor sporters, trainers en bestuurders én binnenkort presenteren we een aantal Westlandse topsporters als Ambassadeur van onze stichting. Ik kijk uit naar het komend jaar!

Maar doelen stellen, zal misschien niet helemaal meevallen. Probeer de energie er in te houden, de schouders er onder zetten en elkaar helpen om straks -als het weer kan- te zorgen dat sport weer mensen gaat verbinden. Dat sport weer zorgt voor fysiek en mentaal fit worden en dat we weer plezier hebben op het veld, in de sportschool of op de fiets.

En topsporters… Ik, en met mij heel veel anderen, hopen dat we weer van jullie mogen genieten dit jaar. Dat we weer getuigen kunnen zijn van het gevecht om de hoogste trede, de snelste tijd of dat winnende doelpunt. Dirk van Duijvenbode, Dylan Hoogerwerf, Jutta Leerdam en Glen de Blois hebben alvast de toon gezet. Zet allemaal alvast in de agenda: Eind januari 2022 in Westland Theater De Naald hebben we weer een fantastische avond met de Westlandse Sportprijzen!

Nog één probleempje, die Coronakilo’s moeten er nog wel af om mijn pak aan te kunnen. Gelukkig heb ik nog een jaar…

Edwin Zuidgeest
Voorzitter Stichting Topsport Westland