Column- Leeg vel papier

De meeste kennen dit gevoel denk ik wel. Is het niet voor je werk dan wel voor het maken van de jaarlijkse Sinterklaasgedichten. Een leeg vel papier en de wetenschap dat je er iets op moet zetten. Al geruime tijd stel ik dit moment uit, maar een krant heeft een deadline, dus nu moet het er echt van komen…

Normaal vind het ik het leuk om deze column te schrijven, maar deze keer ben ik somber. De afgelopen weken hakte er in. Niet alleen bij mij, maar bij heel veel mensen en natuurlijk in extremis bij de familie, vrienden en bekenden van Jim Mulder (17) en Lara van Ruijven (27). Op 11 juli galmde “You never walk alone” over sportpark de Hoge Bomen voor het laatste bezoek van Jim aan zijn cluppie. Nog geen 2 weken later waren er hordes mensen op de been om een laatste groet te brengen aan Lara in Thialf en de Uithof. Onwerkelijk….

De situatie rondom Corona maakt mij ook niet vrolijk. De laatste dagen is het aantal besmettingen flink gestegen en worden (uitgestelde) sportevenementen alsnog afgelast. Laten we koesteren dat we kunnen trainen en spreek elkaar aan op de 1,5 meter, zodat het virus zich niet snel verder kan verspreiden. Een nieuwe lockdown werpt ons weer gigantisch terug.

Gelukkig nog wel iets positiefs. Recent hebben onze penningmeester John Vreugdenhil en ik een fijn gesprek gehad met Wethouder Pieter Varekamp en beleidsadviseur Maxim de Zeeuw van de gemeente Westland. Dit doen we 2x per jaar om elkaar bij te praten en plannen te delen. Ik voel hier veel betrokkenheid en steun voor de stichting. Belangrijk dat deze twee heren vertrouwen hebben in onze verdere plannen.

Zo, het staat op papier en ik sluit de maand op deze manier af. Op naar een maand met veel zonneschijn!

Edwin Zuidgeest
Voorzitter Stichting Topsport Westland